Voordat je zomaar ergens gebruik van maakt, is de kans groot dat je dit eerst uit wilt testen. Als je een IPTV abonnement af wilt sluiten, kan het ook prettig zijn om deze eerst te testen. Hierdoor is het namelijk mogelijk om zekerheid te hebben over de kwaliteit van de provider. Wat de beste IPTV provider is, is ook per persoon verschillend. Geen enkele provider is perfect. Zo zitten er wel eens zwarte zenders tussen of zijn er andere problemen. Door de provider uit te testen, is het mogelijk om hierachter te komen en zelf de overweging te maken.

Bekijk het aanbod

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar het aanbod die een IPTV provider aan te bieden heeft. Sommige aanbieders hebben ruim 1000 zenders aan te bieden. Dit is leuk om te hebben, maar als je favoriete zenders hier niet tussen zitten, kom je natuurlijk niet zo ver. Daarom is het belangrijk om te kijken of het aanbod aansluit op je wensen.

Werkt de service op al je apparaten?

Hierna is het belangrijk om te kijken of de service op al je apparaten werkt. Veel IPTV providers hebben verschillende apps. Het is belangrijk dat deze apps altijd werken op de apparaten waar je deze op wilt gebruiken. Zo kun je controleren of dit werkt op je tv (vaak heb je een smart tv nodig), op je telefoon, op je tablet of op je laptop. In principe moet een IPTV app het op al deze apparaten doen.

Kun je zonder bufferen kijken naar je favoriete zenders?

Als dit is gelukt, kun je kijken naar je favoriete zenders. Sommige IPTV providers hebben bij sommige zenders last van bufferen. Daarom is het belangrijk om te kijken of je fatsoenlijk naar je favoriete zenders kunt kijken, zonder dat je last hebt van storingen of bufferen. Hierdoor kun je namelijk altijd prettig naar je favoriete zenders kijken.

Na het testen

Het is mogelijk om na het testen van een IPTV abonnement provider er direct voor te kiezen om een jaar lang een abonnement te kiezen. Dit is echter niet altijd de beste keuze. Het aanbod van een IPTV provider is namelijk variabel. De aanbieder kan de ene keer allemaal zenders hebben die je wilt zien, terwijl dit over een maand al weer anders kan zijn.

Om te voorkomen dat je hiermee in de problemen komt, is het handig om eerst een maand abonnement te kopen. Hiermee kun je kijken of het aanbod de eerste maand bevalt. Hierdoor kun je direct de volledig dienst uittesten.

Als je zeker weet dat je gebruikt wilt maken van een bepaalde IPTV provider, is het aan te raden om een abonnement voor een half of een kwart jaar te kiezen. Hierdoor zit je niet al te lang vast aan het abonnement als het toch niet meer bevalt. Dit kan namelijk wel het geval zijn. Ook heb je het nadeel dat een IPTV aanbieder soms gewoon kan verdwijnen vanwege juridische problemen. Dit is natuurlijk zonde van je abonnement.