Een IPTV box is een mediaspeler met hogere kwaliteiten dan een normale android box. Meestal wordt een iptv ontvanger altijd geleverd met een bijbehorende iptv player. Dit is een software die ontwikkeld is om iptv zenders optimaal te kunnen afspelen zonder bijbehorende problemen zoals vast lopen. Verder beschikt een iptv mediaspeler over meer functies zoals terugkijken, opname functies, timeshift, epg (elektronische programma gids) etc.

Een iptv ontvanger wordt ook wel tv-box, Smart IPTV, mediaplayer of android box genoemd. Door het gebruik van een iptv ontvanger wordt een schotel of satelliet overbodig.
Een schotel verpest het straatbeeld en zijn ontzettend onhandig.

Verschillende type iptv boxen

Het verschil in iptv ontvangers of boxen is erg groot, waardoor het kan zijn dat u niet goed weet wat u precies moet kopen. Vrijwel alle iptv ontvangers/boxen ondersteunen FHD (Full High Definition) beeldkwaliteit. Hoe hoger de RAM geheugen; hoe sneller u kunt zappen met de box. Iptv ontvangers kunnen we scheiden in 2 groepen; Linux of Android.

Linux

Het voordeel van een linux box is dat het een simpel systeem is zonder al te veel poespas. U kunt stabiel tv kijken zonder de extra applicaties. Meestal is er enkel youtube als extra applicatie te vinden op een linux iptv ontvanger.

Android

Het voordeel van een android iptv ontvanger is dat het een systeem met veel mogelijkheden is. U kunt er verschillende apps op downloaden vanuit de google play store. Denk aan applicaties zoals Netflix, Videoland, Amazon prime, Youtube, Kodi etc.

De box installeren

Het installeren van een iptv ontvanger vergt niet veel tijd. Meestal is de box al helemaal voorgeprogrammeerd. U dient enkel de portal in te voeren in de iptv applicatie. Daarna dient u het mac adres (wat aan de onderkant van de box zit) te activeren. U kunt kiezen uit 1, 3, 6 of 12 maanden iptv. Uiteraard dient de box voorzien te zijn van internet.


Wij raden bekabeld internet aan. Mocht u toch via wifi willen werken dan adviseren wij wifi versterker. Merken zoals TPlink zijn van hoogwaardige kwaliteit en zorgen ervoor dat u probleemloos tv kunt kijken.