Heb je je ooit afgevraagd waarom televisie via het internet de toekomst van TV is?

Met Internet Protocol TV (IPTV) krijg je een compleet nieuwe ervaring met televisie-uitzendingen via het internet, waardoor traditionele satelliet– en kabel-tv’s overbodig worden.

IPTV staat voor Internet Protocol tv en biedt gebruikers live tv-zenders, video on demand en andere multimedia inhoud die direct op verschillende apparaten gestreamd kunnen worden. Of je nu een smartphone, tablet, computer of smart-TV gebruikt, IPTV maakt het mogelijk om altijd en overal tv te kijken.

Deze technologie werkt door tv- en videobeelden om te zetten in datapakketten die via het internet verstuurd worden. Dit betekent dat je flexibele, gepersonaliseerde zenderpakketten kunt samenstellen en kunt genieten van betere beeld- en geluidskwaliteit. Daarnaast combineert IPTV vaak met populaire streamingdiensten zoals Netflix, wat de gebruikservaring nog verder verbetert.

In dit artikel leggen we uit wat Internet protocol tv is en hoe het verschilt van traditionele tv zenders via de kabel. Vervolgens bespreken we hoe deze nieuwe vorm van tv kijken precies werkt.

Belangrijkste punten

 • IPTV staat voor Internet Protocol Television en levert televisie-uitzendingen via het internet in plaats van via een coaxkabel.
 • Gebruikers kunnen live tv-zenders, video on demand en andere multimedia content streamen op diverse apparaten.
 • IPTV biedt flexibiliteit, gepersonaliseerde zenderpakketten en betere beeld- en geluidskwaliteit, waardoor je interactieve televisie op je eigen manier kunt bekijken.
 • IPTV combineert vaak met OTT-diensten voor een breder content aanbod.
 • Met IPTV zijn traditionele methoden zoals tv kijken via satelliet of kabel-TV niet meer nodig.

Hoe werkt IPTV (Internet Protocol tv)?

IPTV, oftewel Internet Protocol Television, biedt een moderne manier om televisie te kijken. Maar hoe werkt IPTV precies? Simpel gezegd worden televisie- en videobeelden gecomprimeerd en omgezet in digitale datapakketten die via IP-netwerken verzonden worden. Deze datapakketten komen bij de gebruiker aan via een internetverbinding en worden op een compatibel apparaat, zoals een smart tv, computer, smartphone of tablet, weergegeven. Vaak is hiervoor een speciale smart box nodig.

De methode waarbij het tv-signaal via internet verzonden wordt, maakt het mogelijk om films en series te kijken via IPTV met hoge beeld- en geluidskwaliteit. Dit systeem is te vergelijken met andere digitale tv-oplossingen, maar biedt een interactieve televisie-ervaring met diensten zoals streaming en live streamen. Bekende voorbeelden zijn streamingdiensten zoals Netflix, Videoland of Film1 die naadloos gecombineerd kunnen worden met IPTV-signalen.

Bovendien biedt een IPTV-provider zoals Ziggo de mogelijkheid om een breed scala aan tv-kanalen en on-demand content aan te bieden. Door het internet protocol te gebruiken, wordt de traditionele digitale tv-ervaring verrijkt met functies die gepersonaliseerde kijk mogelijkheden en gemak bieden. Dit alles maakt televisie kijken via IPTV tot een flexibele en toekomstgerichte keuze.

Wat is het verschil tussen IPTV en tv kijken via internet?

Het verschil tussen IPTV en traditionele televisie is aanzienlijk en omvat vele aspecten van beide technologieën. Bij televisie kijken via IPTV wordt de content via het internet verzonden en ontvangen door de gebruiker met een stabiele internetverbinding. Dit zorgt voor een flexibele en persoonlijke kijkervaring waarbij men toegang heeft tot veel meer tv-zenders en streaming aanbieders. 

Televisie kijken via Internet protocol tv (IPTV)

Televisie kijken via IPTV biedt gebruikers de mogelijkheid om live tv-zenders te streamen op diverse apparaten zoals smartphones, tablets, en smart-tv’s. Dit contrasteert sterk met traditionele televisie, waar signalen worden verzonden via kabel of satelliet. IPTV te gebruiken betekent dat content via het internet verzonden wordt, wat vaak resulteert in een hogere beeld- en geluidskwaliteit. Daarnaast maakt IPTV het mogelijk om gepersonaliseerde zenderpakketten samen te stellen en toegang te krijgen tot video-on-demand services op elk gewenst moment.

Is IPTV legaal in Nederland?

IPTV is in Nederland op zichzelf legaal, maar het gebruik van illegale IPTV-diensten die zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden, is strafbaar. Illegale IPTVaanbieders overtreden de copyrightwetten en gebruikers van zulke diensten riskeren mogelijke sancties.

Legale IPTVaanbieders opereren met toestemming van de contentmakers en bieden een veilige, legale manier voor consumenten om tv-content te streamen. IPTV-kopen  zorgt ervoor dat consumenten zonder juridische zorgen van hun favoriete shows en films kunnen genieten. 

Legale IPTV- aanbieders in Nederland

In Nederland zijn er verschillende legale IPTVaanbieders die betrouwbare en kwalitatieve diensten aanbieden. Populaire opties zijn Canaldigitaal en Ziggo. Deze providers zorgen ervoor dat je toegang hebt tot een breed scala aan tv-zenders en ondemand content, allemaal terwijl je zeker bent van de naleving van auteursrechtelijke voorschriften.

Daarnaast kun je ook voor een IPTV-abonnement bij IPTV-kopen kiezen. Dit geeft je de mogelijkheid om televisie-uitzendingen, of het aanbod van streamingdiensten als Netflix of Prime via het internet te bekijken met hoge beeld- en geluidskwaliteit. IPTV-kopen.com biedt verschillende zenderpakketten aan, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw voorkeur past. Een ander voordeel is dat je op meerdere apparaten kunt bekijken, van je smart tv tot je smartphone.

Gratis IPTV zonder abonnement

Naast betaalde opties is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor gratis IPTV zonder abonnement. Gebruikers kunnen hiermee beperkte, gratis IPTV-content bekijken zonder dat maandelijkse kosten nodig zijn. Het aanbod is vaak beperkter dan bij betaalde diensten, maar het kan een goede oplossing zijn voor wie geen uitgebreide zenderpakketten nodig heeft. 

Veel gratis IPTV-aanbieders zijn illegaal. Als je niet hoeft te betalen voor het IPTV-abonnement, dan is de kans namelijk erg groot dat de aanbieder niet betaalt voor auteurs- en intellectuele eigendomsrechten.

Overweeg je een IPTV-abonnement, dan bieden Canal Digitaal, Ziggo en IPTV-kopen.com betrouwbare en legale diensten aan die voldoen aan alle Nederlandse wetten en regelgeving. Of je nu betaalt voor uitgebreide zenderpakketten of kiest voor een goedkopere aanbieder als IPTV-kopen.com, je kunt zeker zijn van een veilige en kwalitatieve kijkervaring.

Welke snelheid heb ik nodig voor Internet Protocol Tv?

Voor een prettige en probleemloze ervaring met IPTV is een snelle en stabiele internetverbinding essentieel. IPTV-signalen worden via het internet verzonden, hetgeen een vereiste stelt aan de hoeveelheid beschikbare bandbreedte. Over het algemeen wordt een internetsnelheid van minimaal 6 Mbps aanbevolen om te kunnen genieten van hoge kwaliteit streams zonder onderbrekingen of buffering.

De benodigde internetsnelheid kan variëren afhankelijk van het aantal apparaten dat tegelijk gebruikmaakt van de verbinding en de kwaliteit van de stream. Voor HD- en 4K-content is een nog hogere snelheid raadzaam. Een betrouwbare kabel- of glasvezelverbinding kan hierbij wonderen doen, daar deze doorgaans stabieler zijn dan draadloze verbindingen.

Aanbod van zenders met een IPTV abonnement

Kies je voor Smart IPTV? Dan krijg je dus de beschikking over 12.000 zenders. Het gaat hierbij om erotische zenders, een kinderpakket, een Film1 pakket en om een VIAPLAY pakket. Het blijft echter niet bij deze zenders. Hier is een overzicht van de zenders die je kunt ontvangen met een IPTV abonnement::

 • VIAPLAY pakket (enkel i.c.m. goud)
 • ESPN pakket
 • Ziggo sport pakket
 • Film 1 pakket
 • TV royaal pakket
 • Kinder pakket
 • Hindi pakket
 • Erotiek

Wil je meer weten over het zenderaanbod? En wil je meer weten over hoe je IPTV kunt gebruiken? Dan raden wij je graag aan om onze website te bezoeken. Op onze website vind je meer informatie, maar je kunt via onze website ook direct een IPTV abonnement  afsluiten. Gezien de vele voordelen doe je er verstandig aan om dit abonnement zo snel mogelijk af te sluiten zodat je minder hoeft te betalen voor alle streamingdiensten! 

Wat zijn de voordelen van Internet Protocol tv?

Met een IPTV abonnement geniet je van 4 belangrijke voordelen:

 • Divers aanbod van zenders. Zoals hierboven al besproken, heb je de keuze uit meer dan 12.000 zenders.
 • Voor een IPTV abonnement betaal je slechts 6,95 euro per maand. In verhouding tot een regulier TV abonnement is dit super goedkoop te noemen.
 • Op meerdere manieren te ontvangen. Je kunt van IPTV genieten middels een smart tv, maar ook middels een IPTV ontvanger. In elke situatie geniet je dus van de vele mogelijkheden.
 • Alleen een internetverbinding nodig. Om van IP TV gebruik te kunnen maken, heb je verder alleen een internetverbinding nodig!