Als je op zoek bent naar een tv-abonnement, ben je het misschien al eens tegengekomen: IPTV. Een goedkoop alternatief voor (online) televisie kijken. Normale abonnementen zijn vrij prijzig, dat hoeven we je niet te vertellen. Niet zo gek dat veel mensen zoeken naar een alternatief waarbij ze niet elke maand tientallen euro’s hoeven te betalen. Maar IPTV in Nederland, wat is dat eigenlijk en hoe werkt het precies? Dat leggen we hieronder uit. 

IPTV Nederland

De afkorting IPTV staat voor ‘Internet Protocol TeleVision’. Wat je hiervoor nodig hebt, is een internetverbinding. Wij regelen de rest: je krijgt een IPTV-box thuisgestuurd, waarmee je direct tv kunt kijken via een app op jouw smart-tv. Deze box is al geïnstalleerd en geprogrammeerd, zodat jij direct kunt genieten van al je favoriete zenders. En nog veel meer overigens, want je kunt duizenden zenders bekijken met een IPTV-abonnement

Verschil met via internet tv kijken

IPTV gebruikt een internetverbinding, maar dankzij het boxje kijk jij gewoon direct via jouw tv naar allerlei zenders. Het verschil met tv kijken via internet is dat je (in de meeste gevallen) een film of serie moet streamen via je telefoon of laptop. Bij smart-IPTV is dat dus niet nodig. Je ploft gewoon lekker op de bank, grijpt de afstandsbediening en je kunt alles kijken wat je maar wil, on demand. 

Verschil in kwaliteit 

Daarnaast heeft IPTV nog een voordeel: de kwaliteit is vele malen beter. Je hebt hier wel een stabiele internetverbinding voor nodig. Hoe scherper het beeld, hoe beter de internetverbinding moet zijn. Wil jij films bekijken van 4K? Dan raden we een snelle verbinding aan. Dat gezegd hebbende, IPTV maakt gebruik van een afgesloten netwerk. Dat betekent dat ander internetverkeer geen hinder ondervindt wanneer je gebruik maakt van IPTV. Daarom heb je ook een box nodig – deze verschaft toegang tot het aparte netwerk. 

IPTV-abonnement afsluiten

Geïnteresseerd in IPTV en een abonnement? Dat kan, wij bieden een abonnement inclusief onderhoudsservice aan. Wil je IPTV eerst even uitproberen? Probeer IPTV vrijblijvend voor 24 uur lang en bepaal direct of het iets voor je is of niet. Na het aanvragen van de proefperiode kun je direct beginnen met tv kijken via IPTV. Veel plezier!