Het is een bekend fenomeen dat er steeds minder naar de reguliere televisie wordt gekeken. In plaats daarvan kiezen steeds meer mensen er voor om online naar programma’s, films of series te kijken. Vooral bij de jongere generaties zien we deze trend. Online kijken is vaak veel prettiger, omdat je:

  • Zelf bepaalt wat je kijkt
  • Zelf bepaalt wanneer je kijkt

Je bent online immers niet gebonden aan een vaste tv-programmering. Vooral de vrijheid van het zelf bepalen wat je kijkt en wanneer je dat kijkt, vindt men steeds belangrijker.

Het enorme aanbod van IPTV

Het nadeel van online kijken is dat je tegenwoordig een ongelofelijk aantal abonnementen moet afsluiten om alles te kunnen zien. Naast je reguliere tv-abonnement moet je namelijk ook aangesloten zijn bij Netflix, Disney+, Videoland, HBO Max, Viaplay en ga zo maar door. Als je alles wil kunnen zien, ben je door al deze verschillende abonnementen een vermogen kwijt.

Dat is precies de reden dat steeds meer mensen kiezen voor IPTV. Met een IPTV-abonnement kun je namelijk meer dan 12.000 televisiezenders van over de hele wereld ontvangen. En daarnaast zijn er ook nog eens ruim 45.000 films en series te zien. Dan is een maandelijks bedrag vanaf € 6,65 natuurlijk geen geld. Zeker niet als je het vergelijkt met de kosten van een regulier tv-abonnement, die vaak in de tientallen euro’s per maand lopen (als het niet meer is).  

IPTV werkt heel eenvoudig

Bovendien werkt IPTV heel eenvoudig. Je hoeft eigenlijk slechts een aantal zaken te regelen. Logischerwijs dien je in het bezit te zijn van een televisie en heb je een internetverbinding nodig. Vervolgens bestel je een IPTV-box, die je kunt aansluiten op je tv. Deze IPTV-box is een ontvanger die internet signaal omzet naar tv-signaal. Om via het IPTV-kastje een tv-signaal te kunnen ontvangen, zul je een IPTV abonnement moeten afsluiten.

Een IPTV-kastje is alleen noodzakelijk als je geen smart-tv hebt. Wie wel een smart-tv heeft, kan simpelweg de bijbehorende IPTV app downloaden. Om uiteindelijk IPTV op je tv te kunnen ontvangen, is die bijbehorende smart IPTV app namelijk noodzakelijk. Middels deze gebruiksvriendelijke app kun je dan eenvoudig schakelen tussen alle zenders, films en series en zenders. En dat doe je dan natuurlijk gewoon met de afstandsbediening. Een kind kan de was doen!